АБВ иска правителството да спре износа на необработена дървесина от България

През последната година износът на дървесина от Странджа е добил брутални размери

АБВ иска правителството незабавно да спре износа на всякаква необработена дървесина от България. Това каза на пресконференция днес в Бургас Румен Петков, член на УС на партията. Поражанията край Царево и цяла Странджа са огромни, износът е придобил брутални размери, заяви пред журналисти Петков. По думите му това важи със същата сила и за всички горски масиви в страната.

Петков съобщи, че второто искане на АБВ към служебното правителство е незабавно да се направи проверка на политическите назначения на бордовете. Апелът е всички партии да се присъединят към настояването на АБВ. От там настояват да се престане с политическите назначения и те да спрат да бъдат политически хранилки. Румен Петков настоява проф. Близнашки да освободи лицата, заемащи отговорни длъжности в бордовете, без ценз и образование. Над 500 000 лева годишно струват на обществото партийните хранилки, информира Петков визирайки политическите назначения в бордовете. „Не може шефът на летището в Стара Загора да е професор зайцевъд. Заместникът му да е преподавател по история. Аз не виждам общото между летищния комплекс в Стара Загора и развитието на зайцевъдството и историята в страната", заяви Петков. Той добави, че служебното правителство има доста сложни задачи. Една от тях е да овладее състоянието на бранша „Туризъм”.

С пресконференцията днес в Бургас АБВ даде началото на предизборната кампания на партията. Петко Иванов, Антон Коджабашев и Иван Киров ще бъдат лицата, които ще движат всички политически неща по време на кампанията на АБВ в Бургаски регион.

В процес сме на структуриране на листата за парламентарните избори, която трябва да приключим 17-20 август. Бургас е труден район и затова искаме да има силен водач, заяви Петков. По думите му, очакванията и амбициите на партията на предстоящите парламентарни избори са за силно и успешно представяне. По време на пресконференцията стана ясно, че много членове на БСП са се присъединили към ПП „АБВ”. Едно от имената е на капитан Георги Карлов, бивш директор на Държавната инспекция по корабоплаване в Бургас.