Румен Петков: Без съмнение става дума за фалшификат

В МВР документи не се подменят или фалшифицират просто ей така

И в тази предизборна кампания обществото ще бъде обект на агресия, отново няма да избира между политики, калта ще доминира и няма да можем да бъдем участници в мотивиран избор да живеем по-добре, коментира в "Добро утро, България!" по ТВ7 Румен Петков.

Той беше категоричен, че влизаме в кампания, в която няма да се говори за политика, а ще "разнасяме флашки и ще се замеряме с досиета".

По повод вихрещата се от началото на седмицата компроматна война и документа, който Николай Бареков показа, той отбеляза, че без съмнение става дума за фалшификат, най-малкото защото в МВР документи не се подменят или фалшифицират просто ей така.

 

Аз лично нямам съмнение, че е фалшификация – има си хора за всичко. Защо е използван инструментът Бареков, аз не зная, не мога да преценя и не е моя работа. Аз лично Бареков го съдя по две дела, коментира зам.-председателят на АБВ.
Взаимоотношенията на БСП с ДПС Румен Петков определи като  нехигиенични. „Ти управляваш без да имаш разписани правила на управление по никакъв договор. Когато ние от АБВ говорихме, че трябва да има договор, нас ни обвиняваха в предателство”, каза той. Петков коментира, че в БСП са необходими радикални промени, но изрази съмнение, че автор на такива ще бъде новият председател на столетницата. И отново подчерта, че бъдещите отношения между АБВ и БСП ще зависят от волята за промяна в БСП, действията на лидера Михаил Миков и новото ръководство на партията и политиката, която ще предложи. АБВ заявява от самото си създаване, че България има нужда от силна левица, но левица, в която левият избирател има право на избор, заключи Румен Петков.