Русия забранява носенето на сандали без чорапи

Държавната дума смята тази практика за неестетична и нехигиенична

За повечето хора комбинацията сандали+чорапи е естетическо престъпление, което трябва да бъде криминализирано в световните закони.

За руските власти, естествено, нещата стоят по точно обратния начин. Като "неестетично" и дори опасно за здравето определи Държавната дума, руският парламент, носенето на сандали на бос крак. Ето защо оттам обмислят да наложат забрана, която да важи в трите страни от Митническия съюз - Русия, Казахстан и Беларус.

"Адвокатът" на чорапите в парламента е депутатът Олег Михеев, член на паритя "Справедлива Русия". Той предупреди, че носенето на отворени обувки на босо като цяло излага стъпалата на прякото въздействие на неблагоприятните външни фактори - слънчевите лъчи, прахът на пътя, вредните газове и константният риск от нараняване.

По думите му всички тези неприятни неща могат да се избегнат много лесно - само с носенето на чорапи.

И като всяка "добронамерена препоръка" на руските власти към своите и чуждите граждани, и тази предстои да стане задължителна. Михеев предлага нарушителите на правилото с чорапите да носят административна отговорност за своеволието си.

Единственото, за което не е помислил руският депутат, са всички жени в Русия, чието "не" за модната комбинация може да се окаже по-твърдо от всички държавни закони... Тогава ще се наложи доста хора да бъдат арестувани.