Манолова: Драмата със Станишев е пресилена

Явно само за Манолова правителството е единствената работеща институция

"Сергей Станишев е председател на ПЕС от няколко години. Ангажиментите в Брюксел по никакъв начин не му пречеха да осъществява своите ангажименти в България. Той беше един от най-активните хора в европейската кампания на БСП". Така заместник-председателят на парламента и депутат от БСП Мая Манолова коментира пред БНТ темата за това как лидерът на социалистите ще изпълнява едновременно задълженията си в България и в ЕС. Според нея драмата със съвместяването на ангажиментите на Станишев за пресилена.

„Сергей Станишев е един от четиримата преговарящи за структурирането на Европейския парламент, за създаването на управленската конструкция на Европа, и най-вече за договарянето на политики между ПЕС и ЕНП“, обясни Манолова.

„Това, което се случва сега в Брюксел, се отнася до огромна степен до всеки български гражданин“, заяви тя и добави, че за България е огромен шанс фактът, че Сергей Станишев ще определя политиките в Брюксел. „Сергей Станишев няма право да пропилява този шанс. Това е шанс и за БСП и за българските граждани“, допълни тя.

„Сергей Станишев не разочарова гражданите с позицията, която заема, с отговорността, която поема“, каза червената депутатка.

„Датата на изборите е определяща за това кога правителството ще подаде оставка“, посочи Манолова. „Правителството е единствената работеща институция“, добави тя. Позицията на БСП е, че изборите трябва да се проведат в края на септември или началото на октомври.