Александър Симов: Решението на Станишев е грешка!

Мястото на един национален лидер на партия не е в европейския, а в българския парламент, заяви червеният журналист

Червените подчинени на Сергей Станишев в БСП започнаха един по един предпазливо да се разграничават от него. След като острите езици Георги Кадиев и Янаки Стоилов напуснаха постовете си в БСП, разочаровани от партията, "лявата" политика и загубеното време, журналистът от кадровия вестник "Дума" Александър Симов също даде признаци на недоволство от лидера си.

Решението на Станишев да избере Брюксел е грешка, каза Симов в интервю за БНР по повод спасителното бягство на председателя на ПЕС в... ПЕС.

"Мястото на един национален лидер на една национална партия не е в европейския, а в българския парламент, защото тази политика тук е важната. От тази гледна точка съм склонен да оценя решението на Станишев като грешка", посочи журналистът.

Той призна, че преобладаващото обществено мнение възприема Сергей Станишев като "провален като управленец в България".

"БСП все още не си е дала сметка до край какво накара тези 250 хил. души да не излязат да подкрепят партията. Това е отговор, който Станишев трябва да даде, а той не го направи", коментира още Александър Симов.

Според него няма да има достатъчно технологично време за избор на нов лидер на партията преди предсрочните избори. Неговото мнение е, че трябва ново идейно обновление на БСП, което да включва и възможността "да се откаже от властта".