Страхил Ангелов: Нов Конгрес и Станишев да се маха незабавно!

"Ние тези избори ги загубихме с водач на листата Сергей Станишев"

Червеният депутат Страхил Ангелов, който неведнъж поиска оставката на лидера си Сергей Станишев, го обвини в липса на морал заради решението му да избяга в Брюксел като евродепутат.

"По отношение на морала – това е друга тема. Всеки сам избира кое за него е морално и кое не. Това го оценяват и избирателите. Ние тези избори ги загубихме с водач на листата Сергей Станишев. Щом така е решил – аз му желая успех. Мисля, че той ще бъде добър евродепутат. Дали е нормално да оглавиш листата и да кажеш, че всъщност няма да бъдеш евродепутат, това е друга тема. Мисля, че не е правилно да се постъпва така. Още повече, че забелязахме много сериозни колебания в мненията, оценката, изказванията на лидера през последните три седмици. От тази гледна точка не съм изненадан", коментира Ангелов.

"Европейските социалисти в момента за мен не са на дневен ред. Важното е какво правим от тук нататък в България", добави той и призова категорично: БСП трябва да се реформира.

Сергей Станишев трябва да се оттегли от председателското място в партията. Възможно най-скоро трябва да се проведе Конгрес на партията и да се избере нов лидер, е мнението на депутата от КБ.