Кадиев гласува против своите днес!

Депутатът от "Коалиция за България" е против даденият мандат на лидера на БСП Сергей Станишев да прави промени в ръководството на левицата

Депутатът от БСП Георги Кадиев, който подаде оставка от депутатското си място вчера, ще гласува против своите днес.

При пристигането си в парламента тази сутрин Кадиев заяви, че ще гласува срещу първата точка да се избере ново ръководство на Сметната палата. По-рано от ГЕРБ призоваха БСП да стопират взимането на всякакви решения от този парламент.

Кадиев обясни и защо е подал оставката си снощи. Депутатът от "Коалиция за България" е против даденият мандат на лидера на БСП Сергей Станишев да прави промени в ръководството на левицата.

Както вече ви информирахме, Кадиев е подал оставка заедно с Корнелия Нинова. Нинова остава депутат и член на социалната комисия.

"Кое налагаше на БСП за три дни да сдаде всичко, да обяви, че правителството за нищо не става и да отиде на избори в края на юли?", попита в кулоарите на парламента депутатът.

"Действията на председателя означават „тотална метла” за хората в БСП, категоричен е Георги Кадиев.

„Снощи Националният съвет проигра един шанс да покаже характер. Затова сме си виновни ние. Не ние е виновен Станишев, не ни е виновен Дъбов”, каза още той. По думите му, за оставката му са гласували 118 души, двама са били „против” и 4 са гласували „въздържал се”.

„Проблемът не е в Изпълнителното бюро. Проблемът е в председателя и тия, /.../ които са на една ръка разстояние от него”, заяви Кадиев пред TV7.