Някой изобщо чел ли е тази Конституция?

Проф. Михаил Константинов: "Досега смятах, че някой в тази държава чете Конституцията, но тя очевидно не се чете."

"Изумен съм от казаното от Сергей Станишев. Изненадата ми идва от това, че досега смятах, че някой в тази държава чете Конституцията, но тя очевидно не се чете."

Това коментира математикът проф. Михаил Константинов пред OFFNews за изказването на Сергей Станишев и искането му за избори до края на юли.

"Нивото им на грамотност е това, което ме изненада, при българските политици. Вариантът да има избори през юли е напълно невъзможен. Не искам да коментирам опорните точки на хора, които не четат Конституцията", каза още Константинов.

Според професора добрата дата за избори е 12 октомври.

Константинов заяви, че се надява предстоящата предизборна кампания поне този път да бъде европейска, а не балканска. Да бъде културна и интелигентна.

"БСП е една партия, която дълбоко не ме интересува. След днешния пленум е време тя да се разпадне на нормалните си компоненти и да престанем да се занимаваме с нея", каза още Константинов.

Политологът Димитър Димитров заяви също, че избори в края на юли, каквито поиска лидерът на БСП Сергей Станишев, са невъзможни, защото в Конституцията и в Изборния кодекс са записани процедури и срокове, които не позволяват толкова бърза подготовка за предсрочни избори.