Пилотната процедура срещу България за "Южен поток" ще струва хиляди евро глоби на ден

Политика

19-05-2014, 19:22

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Меглена Кунева: БСП си отива от управлението, но оставя 420 хиляди безработни

Меглена Кунева: Вотът за мен ще изтегли цялата листа на РБ, винаги изпълнявам обещанията си

Кунева: Искам отговор от Станишев за "Южен поток"!

Меглена Кунева: Вярвам в Европейския съюз!

Меглена Кунева в Стара Загора: Ако живеем умно, ще живеем богато

Меглена Кунева: Европейският съюз беше най-големият инвеститор в страната ни

Меглена Кунева: Няма да оставяме институциите на мира

Кунева и Калфин: Издигането на Пеевски за евродепутат е скандално

Кунева: Няма да си губя времето да отговарям на некомпетентните въпроси на Илияна Йотова

Светослав Малинов: Хванахме управляващите по бели гащи

Малинов: Защо действате срещу интересите на българите?

Светослав Малинов: Впечатлен съм от родовата памет на перущенци – докато тези хора ги има, ще има България

Меглена Кунева и Светослав Малинов поведоха Реформаторския блок към европарламента

Меглена Кунева: Пилотната процедура срещу България за "Южен поток" ще струва хиляди евро глоби на ден и ще ги платят българските граждани, а трябва да ги плати БСП

Така наречената "Пилотна" процедура срещу България за "Южен поток" ще струва хиляди евро глоби на ден и ще ги платят българските граждани, а трябва да ги плати БСП. нека не се подценява и неглижира, защото това са реални санкции. Тя е "предверието" на реална наказателна процедура и от това, че липсват действия в България, ще плащат всеки ден българските граждани.

Това каза водачът на лисатата на Реформаторския блок Меглена Кунева в Добрич, където реформаторите днес бяха на среща с избирателите.

Всички карти на масата в енергетиката, искаме международен одит в сектора. Искаме да знаем какво се случва в сектора и ако външен одит ще даде отговорите, ние ще настояваме за външен одит. Изчистването на сектора от корупцията и зависмостите може да стане само така и веждате, че ЕК потвърди нашата информация за нарушение на европейските правила в "Южен поток", добави Кунева.

Тя подчерта в Добрич още, че в Европарламента Реформаторският блок ще се бори за това България да стане основател на Европейски енергиен съюз, което ще намали сметките на хората и производството с поне 30 % и ще спре зависимостта на България от Русия.

През Реформаторския блок България ще се събуди. Доверието в нас нараства, допълни Кунева и подчерта, че втората много важна тема за реформаторите е европейските средства да се насочват в следващите години към създаването на нови работни места. По думите й, при договорените от нея европейски средства в размер на над13 млрд.лева за първите 7 години, е въпрос на управленско безсилие БСП да оставя страната с 420 хиляди безработни.

Да се смени правителството на социалистите и ДПС наесен ще е гаранция, че България е уверена в членството си в ЕС. Сега се създава Европейският енергиен съюз и докато Европа върви напред, България включва на задна скорост, казаха реформаторите и бяха категорични, че докато сме с правителство на БСП на власт, нещата в България ще се влошават.

На въпрос за евроскпетците, Кунева отговори, че отричането на ЕС трябва да върви с отказ от евродепутатска заплата - нещо, което те не обещават на избирателите.

"Атака" се свързва само със скандала на Димитър Стоянов, който нагруби румънски евродепутат - жена от ромски произход. Ако това е евроскпетицизъм, недоумявам защо 5 години евродепутатът не се отказа от европейската си заплата. Те не могат да изкарат дори една викторина на тема ЕС, камо ли да познават работата на ЕС. "Не" не е скептицизъм, а глупост. Ако визирате "България без цензура", вие всъщност говрите за формация, която е продължение на телевизионно шоу. Как те ще правят политики с шоу? Ще връщат казармата, ще връщат "Народна република България", ще ни връщат в СИВ - да, очевидно имат екип за телевизионно риалити, но това съвсем не е управление на държава, коменитра Кунева.

Тя добави, че най-сериозното постижение на десницата е нейното обединение и че Реформаторският блок ще продължи да се явява на всички следващи избори заедно.

На въпрос за някои съмнителни социологически резултати, Божидар Лукарски коментира, че са спекулативни и целят да откажат хората да гласуват.

Реформаторите се обявиха за обща енергийна политика в Европа и бяха категорични, че България трябва да скъса с руското влияние, като прогнозираха предсрочни избори наесен.