Меглена Кунева: БСП си отива от управлението, но оставя 420 хиляди безработни

Всички кандидати в листата на Реформаторския блок са смели политици

РБ ще се бори  за два нациоанални проритета в ЕП - първо, България да стане основател на Европейския енергиен съюз, което ще намали цената на газа до 30 % и ще осигури енергийна независимост от Русия. Второ, европейските средства да се насочват приоритетно към разкриване на нови работни места, защото БСП си отива от управлението, но оставя 420 хиляди безработни българи. Това каза при откриване на концерта на супергрупата "Фондацията" в Русе водачът на листата на Реформаторския блок и председател на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.
 
Оставих на музея в Русе писалката, с която подписах Договора за присъединяване на България към ЕС. Русенци ми я подариха със заръката да подпиша Договора с нея и удържах на думата си, въпреки че протоколът предвиждаше всички да подпишем договора с еднакви писалки. Сега се радвам, че имате личен принос към 13 млрд. лева, подписани за България, каза още Кунева пред русенци.
 
Аз винаги започвам и завършвам кампаниите си от тук. Русе винаги е искал европейски път за България, заяви Кунева. Тя напомни, че ЕС е най-големият инвеститор за последните години в страната с над 13 млрд. лева.Навсякъде в Русе виждам табели за проекти, изпълнени с европейски средства. Ето защо е важно да се гласува на тези избори - европейската ориентация на България съвсем не е гарантирана и опитите на БСП да доведе България до Евразийския съюз ще срещне твърдия отпор на Реформаторския блок, подчерта още Кунева.
 
По думите й, ни е необходима помощ отвън като държава член. През ЕП може да се подобри контролът как се харчат европейските средства, а те ще са 1000 млрд. евро за годините до 2020 г., подчерта Кунева. Аз държа на личната отговорност и ви гарантирам, че ще ви кажа как се харчат парите в България и отиват ли за интереса на хората и бизнеса, допълни тя и подчерта, че гражданите с гласа си трябва да попречат на популисти и олигарси да станат представители на България в Европарламента.
 
Всички кандидати в листата на Реформаторския блок са смели политици. Реформаторският блок печели доверието на хората и тепърва ще управлява, добави тя, като сравни РБ с музикантите от „Фондацията“. Както те се обединиха от различни групи, за да правят добра музика заедно, така и ние се обединихме в Реформаторския блок, за да правим добра политика, каза тя при откриването на концерта на супергрупата в Русе.