Р. Петков: Свидетели сме на изолация и шамар на БСП, какъвто не е получавала в своята история

Tова е унижение, което няма равно на себе си

Свидетели сме на такава изолация на БСП, такъв шамар на БСП, какъвто тя не е получавала въобще в своята история, още по-малко в най-новата. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Румен Петков от Гражданската инициатива АБВ.

„Седнаха лидерите на ДПС и ГЕРБ, и решиха въпроса – проблем, който зададе Мая Манолова и Коалиция за България. Видяхме една отговорна среща пред обществото в Кърджали между Лютви Местан и Бойко Борисов – отговорна среща, която доведе до решаването на един изкуствено създаден проблем и казус. Това показва, че мандатоносителят не е фактор – това е плесница – „Вие, мандатоносителите, не сте ни нужни, когато решаваме големите за България проблеми”. Това е много тежък удар по БСП, и колкото да се опитва ръководството на БСП да се прави, че не го вижда – това е унижение, което няма равно на себе си”, обясни Петков.

 

По отношение на ситуация около Централната избирателна комисия, той каза, че за решаването й, е необходимо да се върнем назад, за да видим, как се е създадала тази ситуация – един доста пошъл подход в последната минута да се налага непременно нов Избирателен кодекс, на всяка цена да се налага нов Избирателен кодекс. Приеха новия Избирателен кодекс, с катастрофален резултат в очите на обществото. Виждаме, че Избирателният кодекс се радва на нулева подкрепа и ЦИК, която беше определена с пореден скандал между Народното събрание и президента, също се радва на нулева подкрепа. Този подход на законотворчество от страна на Мая Манолова и на Коалиция за България, вече удря в общественото съзнание, в очите на гражданите, удря БСП, каза още Румен Петков.