Храните, които ще ви предпазят от акне!

Диетата – приятел на хубавата и чиста кожа

Акнето понякога е причина за всички проблеми – физически и емоционални.
То може да засегне хора от всички възрастови групи, но въпреки това се среща най-често при юноши. Въпреки че има много различни техники за борба с акне, диетата е най-важната част от лечението. Променете навиците си за хранене, като включите в ежедневното си меню тези храни.

Най-малко два пъти седмично яжте риба
Рибата, особено мазната риба, е най-богатия източник на омега-3 мастни киселини. Тези киселини лекуват възпалението и премахват запушването на порите. Сьомгата, сардината и скумрията са най-богати на омега-3.

Консумирайте храни, които помагат за прочистване на организма
Някои храни са много полезни за детоксикация на тялото. При прочистването на организма ви, той намалява отделянето на „боклуци” върху кожата – което е основната причина за появата на акне. Някои от тези храни са цвекло, лук, броколи, зеле, брюкселско зеле, маруля, аспержи, киноа, подправки и билки.

Червеното грозде – прясно или стафиди
Гроздето и екстракт от семената му съдържат антиоксиданти и естествени химикали, които лекуват екзема и псориазис. Те също са идеални за лечение на акне. При алергични реакции на кожата също трябва да ядете червено грозде.

Кажете не на храните-боклуци
Съвременният начин на живот проправи път за консумация на много нездравословна храна, която е вредна за ума, тялото и кожата. Яденето на тези храни разрушава кожата и запушва порите, в резултат на което имате акне.

Яжте авокадо
Витамин E се счита за най-добър за подхранване на кожата. Авокадото е богато на витамини C и E и служи като естествен овлажнител. Редовната консумация на авокадо в намалява възпалението на кожата значително.

Хапвайте копър
Ако търсите природен чистач, копърът ще свърши работа. Яденето на копър пододобрява храносмилането, понижава подуването на стомаха и премахва токсините от тялото и кожата.

Кълнове от люцерна
Тези кълнове може да не са най-привлекателни за ядене, тъй като те изглеждат почти като трева, но те са хранилище на „чистачи” за кожата. Съдържат живи ензими, които се борят с възпалението и ще ви осигурят чиста кожа.

Консумирайте чесън
Алицинът е естествен фитохимикал, който се съдържа в в чесъна. Той убива вредните бактерии и вируси, които причиняват проблеми на кожата ви. Чесънът попада в категорията на пикантните храни, а повечето от тях имат положителен ефект върху кожата.