29 октомври: Бързи, смели, сръчни

Слънце в Скорпион, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 29 октомври
Вторник е ден на Марс и ще премине изцяло под марсово влияние, а принципите на Деватаq които ще бъдат активно подчертани от Луната,  ще ни накарат да се "вземем в ръце" и да се захванем здраво за работа. Нещо бързо ще трябва да бъде поправено, друго срочно приключено. Луната е в последна четвърт, в седмицата преди слънчево затъмнение - класическа обстановка за финализиране на стари дела и ангажименти, освобождаване от стари навици и привързаности  и въобще раздяла с миналото. А Марс ще ни подкрепя през този ден подхранвайки волята и ентусиазма ни, така че за мнозина той може да се превърне в ключов момент не само през настоящата седмица, но и за идните месеци.

Днес и утре ще имаме възможността да превърнем намеренията в действия, чрез съвсем практични, рационално обосновани постъпки. Разбира се, не бива да забравяме съдбоносния характер на всичко, което се случва в момента  и следва да бъдем готови да поемем отговорност за последствията. Възможно е да се сблъскаме с отрицание и критика, както и самите ние да бъдем твърде критични към околните. В случай че страдате от несъвършенствата в устройството на реалността, опитайте се сами да я направите по-привлекателна за себе си и околните, вместо да проектирате недоволството си навън, търсейки виновници в обкръжението си.

Работа и бизнес
Денят ще бъде напрегнат, но усилията си струват, тъй като ще ни донесат съвсем конкретни, видими резултати, особено ако ги вложим в дейности, които сме отложили поради необходимостта от енергични действия. Онова, което до вчера ни се е струвало твърде трудно, днес можем да сторим с лекота, стига амбициите ни да не са насочени към стартирането на нови дейности и проекти.  Тях, както и оформянето и подписването на важни сделки и споразумения най-добре отложете. Ако може не с ден, а със седмица, най-добре с две.  Деловите комуникации ще протичат малко напрегнато, но днес е най-подходящия ден за обсъждане на назрели необходимости от промяна в методите и процедурите, както и цялостната организация на дейноста. Бурните дебати ще продължат до късно, но със сигурност ще бъдат крачка напред към оптимизирането на работния процес и най-вече резултатие от него.

Здраве, хранене и красота
Денят ще бъде напрегнат и представлява предизвикателство за онези които не се намират във върхова физическа форма. Дори за тях обаче бездействието ще бъде по-вредно, а претоварването винаги можем да компенсираме с пълноценна почивка във вечерните часове. Контрастен душ преди лягане ще отмие умората и напрежението. Не се опитвайте да ги компенсирайте с храни и напитки извън обичайните норми. Храносмилателната система е уязвима и няма да понесе допълнително натоварване. Отнесете се внимателно и сериозно към всяко физическо или психическо неразположение. То може да бъде сигнал за по-сериозен проблем.