Седмицата: Подготовка за реформи

Хороскоп

27-10-2013, 20:19

Снимка:

Фейсбук/ Най-добрите фотографии на планетата

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сезонът на затъмненията

Ретрограден Меркурий - Инструкции за безопасно ползване

До долната Земя и обратно, на крилете на Хермес

Парад на планети в Скорпион, Новолуние и слънчево затъмнение в неделя

Астрологична картина за периода 28 октомври - 3 ноември

Седмицата ще започне спокойно, с един почни празничен понеделник и ще приключи бурно, с едно слънчево затъмнение, даващо заявки за събития, които ще променят обективната ни реалност и ще проектират ефекта си далеч във времето. Междувременно Меркурий ще продължи да бъде ретрограден и ще направи два ключови контакта със Слънцето и Сатурн, с потенциал да внесат смут в обърканите ни представи, като пресеят със смайваща прецизност реалността от илюзията. А в петък ще се случи поредната точна квадратура между Уран и Плутон, която ще изиграе вероятно ролята на спусък за дългоочаквани и не чак толкова очаквани промени. Актуализирайки значимостта на фундаментални проблеми в устройството на света, той изисква решителни стъпки за обновление и прогресивни реформи. Слънчевите затъмнения от своя страна създават идеална среда за тях.

Забележително е как когато даден процес назрее, всичко във Вселената съдейства за неговото осъществяване. Квадратурата между Уран и Плутон е продължително действащ аспект, който обхваща няколко години и периодично бива активизиран от движението на останалите по-бързи планети. Всеки точен контакт между двата гиганта обаче се случва в период, който влиза в обхвата на затъмненията. Така беше през май 2013, така е сега, така ще бъде и през април 2014. Живота неизбежно изисква от нас реформи и преобразувания, а тяхното отлагане и забавяне ще има ефекта на бумеранг.

Сериозен принос в настоящата ситуация ще има Сатурн в Скорпион, чието присъствие в областта на затъмнението, говори за необходимост от ограничения в името на прогреса, но и ожесточени мерки от страна на държавни и управленски структури, целящи установяване или запазване контрол и използващи като инструмент същите тези ограничения. Много важен нюанс внася и Марс, който заедно с Плутон е краен диспозитор на ситуацията и се намира в хармоничен обмен и с Плутон и със струпването на планети в Скорпион. Така ситуацията става твърде двусмислена, тъй като общия тон на процесите е насочен към бавен и труден, но позитивен изход от кризисни ситуации, а в същото време е налице възможност за задкулисни дейности и негласни споразумения между ключови играчи на политическата и икономическата сцена, целящи именно отлагане на необходимите решения и реформи. В такъв случай през пролетта на 2014 ще ни залее нова кризисна вълна, на гребена на която ще се движат тежките последствия от събитията през май и ноември 2013. Този процес е изключително важен в световен мащаб разбира се, но хронологията на политическите събития в България, прави родната политическа реалност изключително чувствителна към него. Напомням, че изборите в България бяха  проведени по време на слънчевото затъмнение през май, а 42-то НС беше свикано в деня на точната квадратура между Уран и Плутон на 21 май. Не закъсняха грешните стъпки, както и ефекта от тях. Сега, в предстоящите седмици, за първи път съществуват реални астрологични показатели той да бъде поправен, а надеждите заложени в почти половин-годишните протести-оправдани.

В световен мащаб, можем да очакваме, събития които ще изискват решения касаещи финансовите институции, банковата система, застраховането и кредитирането, както парично кредитната и фискалната политика. Особено опасни са бюджетните кризи и съпътстващите ги мерки за налагане на икономии, тъй като те могат да предизвикат както обществени вълнения, така и сериозни колебания в цените на паричните и стоковите пазари. Заради същественото присъствие на ретроградния Меркурий, ситуациите и съпътстващите ги решения ще се развиват бавно, а резултатите от тях ще се разтеглят във времето. Надеждите обаче притежават завидна устойчивост и търпение.