8 октомври: Ползите от престоя

Слънце във Везни, Луна в Скорпион - Стрелец

Астрологична картина на деня - 8 октомври
Вторник ще премине относително спокойно, като изключим ранните сутрешни часове, които ще бъдат малко по-конфликтни от обичайното. През по-голямата чест от деня Луната е без курс, поради което можем да наблюдаваме временен застой в развитието текущите процеси и ситуации. Зад привидното спокойствие на този ден обаче се крият по-дълбоки процеси, ефектът от които ще внесе промяна както в настроението, така и в обективните обстоятелства през следващите дни. Именно поради това, липсата на конкретна необходимост от активни действия, ни дава възможност да се пренастроим и да се посветим на анализ и себе-познание.

Венера най-после напусна Скорпион, факт, който би следвало осезаемо да повлияе на настроението ни, най-малкото поне на нежната половина на човечеството. Проблеми в сферата на финансите и чувствените привързаности, които са ни измъчвали през последните три-четири седмици ще отшумят от самосебе си или ще намерят своето решение. И въпреки че в следващите дни ще бъдем по-скоро потърпевши от двойнствените ситуации характерни за обмена Венера-Нептун, още в края на настоящата седмица ще усетим свежест и обновление в деловите и личните връзки. Дотогава обаче се налага да бъдем по-внимателни в преценките и очакванията си, относно новите романтични увлечения и делови партньорства.

Пак днес е първият от серията множествени обмени между Меркурий, Сатурн и Северния възел на Луната. Той ще се случи три пъти в следващите месец и половина и поставя акцент върху важни, за мнозина дори съдбовни процеси, тъй като попада в зоната на затъмненията. Въпреки съмнителната слава и на Ретроградния Меркурий и на затъмненията, това по-скоро би могло да бъде стабилизиращ фактор, който би могъл да ни предпази от грешки и заблуди. Той ни дава възможност да намерим оптимални решения в многозначителните и съвсем не прости ситуации и обстоятелства, с които ни предстои да се справим през следващите седмици. Търпението и дълбокото изследване на проблемите, анализа целящ оптимизиренето на усилията и ресурсите, ще придадат една по жизне-устойчива форма на нашите идеи и  въпреки известното забавяне в осъществяването им, ще ги направят много по-въздействащи и резултатни.

Работа и бизнес
Денят вероятно няма да ни предложи конкретни причини за да го класифицираме като успешен. Откази, забавяния и други възпрепятстващи обстоятелства могат да ни принудят да заемем изчаквателна позиция. Само чакане обаче няма да ни свърши работа, особено ако желаем сигурен и устойчив във времето напредък. Анализирайте причините и без колебание ги отстранете.

Здраве, хранене и красота
Клетките на талото се пробуждат за нов живот и с благодарност ще приемат нашето съдействие. Бъддете активни и не си поозволявайте да бездействате-това ще блокира свободното протичане на енергията, в следствие на което биха могли да възникнат физически и психични блокажи. Редно е също така да приемаме по-питателна храна, за да доставим на организма необходимите вещества. Кожата и косата също ще реагират моментално на възстановяващи и подхранващи грижи.