Новолуние във Везни - Изборите на сърцето

Новолунието във Везни настъпва на 5 октомври, петък, в 3,34ч.

Започва нов лунен цикъл, който в рамките на четири седмици би следвало да утвърди принципа на Везните - справедливост, баланс, любов и хармония. Малко преди целувката на Слънцето обаче, Луната ще поеме поредната доза радикализъм от Уран и Плутон, и ще пренесе в новия цикъл техните изисквания, а те както знаем настояват за революция, реформи и разрушаване на отживели модели и структури. Така миролюбивия тон на Везните ще бъде едва осезаем, а месецът който предстои, ще се окаже за някои твърде съдбовен, тъй като пълнолунието, което отбелязва кулминацията на всички възникнали по време на новолуние импулси и процеси, този път ще бъде съпроводено с лунно затъмнение по оста Овен-Везни, на 19 октомври.

С две думи от утре навлизаме в Сезонът на затъмненията, което означава, че събитията и ситуациите възникващи сега, ще имат далеч по големи смисъл и значение за бъдещето ни, отколкото можем да предполагаме в момента.

Слава Богу,  Венера, която ще господства на небето през идните седмици, още в понеделник ще отхвърли оковите  на изгнанието, напускайки Скорпион и преминавайки в далеч по-дружелюбния за нея Стрелец. Най-после ще намерим решения или ще се избавим от емоционалните и финансови проблеми, които ни тормозеха през Септември. Но именно преминаването и в Стрелец би могло да подейства като студен душ  по темите на любовта и брака, които са фокусни за новолунието във Везни. Венера в Стрелец се чувства свободна на крилете на оптимизма и великодушието, и обичано се старае умишлено да не забелязва някои дребни подробности, коти биха попарили срелешкия  и ентусиазъм. Така тя става двойно уязвима от Нептун, поради което изборите могат да се окажат нереалистични и натоварени със заблуди. Така месецът на любовта, може да се окаже сложен за взаимоотношенията и брака. Самозаблудите и нереалистичните очаквания със сигурност ще ни навлекат и разочарования, а поради съдбовни характер на периода, последствията от грешките и заблудите ни биха могли да се проектират далеч във времето.

Принос в обърканата ни представа за характера на случващото се и последствията произтичащи от него, ще има и Меркурий, който през тази година е решил да се позаседне в дълбоките води на Скорпиона. В рамките на текущия лунен месец му предстои да стане ретрограден, което означава, че още от сега ще трябва да имаме едно на ум, относно представите и изводите до които достигаме, тъй като те ще претърпят промяна.

И така-новолунието във Везни ще се окаже може би онзи повратен момент, който ще зададе нова посока в живота ни. Необходимо е наистина да се свържем с  дълбините на съзнанието и душата си, за да зададем темите и импулсите, които ще бъдат приоритет за нас не само за предстоящия месец, но и за следващото полугодие. Уран и Плутон настояват за реформи, но останалите фактори подсказват необходимостта от задържане и укрепване на позициите. Затормозения Меркурий ще затруднява оценките ни. Добре би било да се придържаме към познати и установени правила и принципи, както и към взаимоотношения, които са издържали проверката на времето. Принципът на Везните ще ни наложи изисквания да направим избор и да застанем зад него. А сезонът на затъмненията ни предупреждава, че последствията от грешките ни биха могли да бъдат необратими.

Затова е жизнено важно в дните на новолунието да бъдем максимално искрени със себе си, за да дадем предимство на онези импулси и житейски посоки, които ще бъдат в синхрон с желанията на сърцето ни. Може би ще ви се прииска да бъдете любезни като Везните, да си пожелаете нещо което се очаква че би следвало да искате, или което смятате че би ви направило по-привлекателни в очите на тези които обичате. Само изборите на сърцето обаче ще ви осигурят онова равновесие, което би могло да издържи натиска на превратностите на съдбата.
Успех!