Седмицата: Преценка на възможностите

Слънцето е във Везни и оформя квадратура с Юпитер в Рак на 12 октомври, Венера навлиза в Стрелец на 7 октомври и оформя квадратура с Нептун в Риби на 9-ти, а Меркурий е вече в ретроградната примка и ще премине през фокусната точка на 8 октомври, където ще се срещне със Сатурн.

Астрологична картинна за периода 7-13 октомври

Съзидателната енергия на Новолунието ще внесе обновление в плановете и намеренията ни през тази седмица и ще ни предложи подкрепа в начинанията и взимането на решенията. Октомври, разбира се, ще бъде сложен, както повечето месеци през настоящата година. През тази седмица усложненията ще зависят от това, доколко грамотно оперираме с постъпващата към нас информация, а така също и доколко успяваме реалистично да преценим възможностите си.

Първото астрологично събитие през настоящата седмица ще се случи в понеделник вечерта, когато Венера ще премине в Стрелец. Тя ще отхвърли тежестта на дълбоките страсти и чувствени привързаности, за да се потопи в необвързващия, охолен и престижен светски живот, който ще й предложи Стрелецът. Венера в Стрелец не се задълбочава много при изборите си и с лекота черпи жадно от многообразието на живота. През тази седмица обаче тя ще се сблъска с обърканите и неясни послания на Нептун, поради което и оценките, и изборите ни могат да се окажат далеч от реалността. Попаднали в капана на илюзиите и самозаблудите, лесно можем да отгледаме завишени очаквания и надежди, които да се окажат далеч от реалността. Разочарованията няма да закъснеят, така че бъдете благоразумни и не прибързвайте в оценките си за хора и ситуации, които не познавате. Тайни връзки, интриги и откровени лъжи могат доста да  усложнят брачните и любовните отношения, а неясни и нереалистични финансови уговорки - деловите.

Заблудите и зле преценените перспективи ще бъдат слабото място не само в личния, но и в деловия живот през седмицата. Слънцето постепенно оформя квадратура с Юпитер, пикът на която ще бъде в събота. Настоящи и отминали амбиции, които са се оказали далеч от нашите възможности, ще претърпят фиаско. Добре е от време на време да слизаме на земята, макар че излъганите очаквания винаги са свързани с разочарования. По-важното е през настоящия период да контролираме оптимизма, тщеславието и гордостта си, за да избегнем по-значителни поражения. Добре е също и да се въздържаме от обещания, колкото и безобидни да ни се струват те. Меркурий вече навлиза в ретроградна примка и би било добре да не разчитаме твърде много на преценките си, изградени върху досега съществуващи факти и обстоятелства. На обещаното също не възлагайте големи надежди или редуцирайте размера на половина, за да го доближите до възможностите на обективната реалност.

Успешни за покупки и начинания ще бъдат дните от първата половина на седмицата. С  повече конфликтност и травматизъм от обичайното ще ни изненадат сутрешните часове във вторник, а петък - ще ни предложи поредната очистителна криза, придружена с радикални настроения и реформи.

Добре би било, когато планираме предварително времето си, да избягваме неефективните периоди на Луната. Това са онези непродуктивни моменти, в които не можем да очакваме развитие и промяна на съществуващите ситуации и в което обичайно несъществени дела изяждат времето ни. Но пък те са идеални за самоусъвършенстване и самостоятелна духовна работа, четене, разходки и дейности, изискващи усамотение. През настоящата седмица те са във:

Вторник, 8 октомври - 08:30 - 15:22 ч.
Четвъртък, 10 октомври - 13:11 - 18:18 ч.
Събота, 12 октомври - 02:05 - 21:00 ч.