Ситнилски няма да подава оставка, ще се защитава

Никога не съм бил кадровик на прокуратурата, заяви той

Никога не съм бил кадровик на прокуратурата и не съм се занимавал с проблемите на корупцията. Аз се занимавах с борбата с организираната престъпност и с институционалния контрол във ВКС, заяви пред Нова телевизия Камен Ситнилски, член на Висшия съдебен съвет и бивш заместник-главен прокурор.

Срещу него бе образувано дисциплинарно производство, след като бяха осветени СРС-та, хвърлящи съмнения върху избора на членовете на ВСС от прокурорската квота.

Като "доста гнусна история", дело на неориентирани хора, но организирана и замислена от някой, който иска да дестабилизира съдебната система, определи Ситнилски разлепените некролози с неговия лик пред сградата на ВСС. Той е убеден, че тези, на които пречи са хора, които имат интерес съдебната система и респективно прокуратурата да е разколебана.

Ситнилски коментира скандала със СРС-тата, че той е привърженик на доказателствата.

"Как смятате, че хасковски окръжен прокурор може да влияе на бургаски апелативен прокурор (Емил Христов), за да му разпореди по мое нареждане да събере гласува за мен. Това е нелепо", категоричен е Ситнилски.

Ако изборът на делегати се компрометира, никакъв Съдебен съвет не може да има, смята Ситнилски. Ще се защитавам в дисциплинарното производство срещу мен. Аз няма да си подавам оставката и ще се защитавам докрай, заяви Ситнилски.