Рожденикът Борисов съзря изнасилване на столетницата

Кабинетът ще се сгромоляса, прогнозира лидерът на ГЕРБ

Рожденикът Бойко Борисов празнува рожден ден, но видимо не пристигна в добро настроение в Народното събрание. Той обясни пред медиите минорното си поведение.

"Неочаквано за мен начинът, по който ДПС изнасилва столетницата е много брутален. С прискърбие наблюдавам това, което става в държавата", заяви Борисов.

Той прогнозира, че кабинетът на Орешарски ще се сгромоляса, защото бяга отговорност. "20 дни не могат да си изберат областни управители, още работят с нашите. А нали те нали бяха много знаещи, можещи, готови още от първия ден с министри, заместник-министри", критикува лидерът на ГЕРБ.

"Единственият пазарлък, който се води в момента, е как да разпределят държавната баница и да я изядат за 2 - 3 месеца. Истински се страхувам, че тези 4 - 5 обекта, които сме направили и сега ги довършват в последните дни, ще са последните в следващите 5 години", заяви още Бойко Борисов.

"20 дни вече се занимават само с отряд 28, не искат обаче в тази анкетна комисия да вкараме и как са купени „Кугър”-ите, за колко пари, двата еърбъса за колко са купени и защо, най-вече разходите на предишната тройната коалиция, които твърдя, че са поне два пъти повече от направените от нашето правителство. Дори настоявам да има такава анкетна комисия, в която със сигурност знам, че за една много близка на бившия премиер Станишев са похарчени толкова пари за командировка, колкото ние за 4 години за целия отряд 28. Затова призовавам тези хора да се вземат в ръце в името на бъдещето на България и да поработят малко, да спрат да се пазарят, да си сложат някакви експерти”, подчерта Бойко Борисов.

За него голям проблем е, че все още няма вицепремиер по еврофондовете, определи го дори за катастрофа.

Борисов отново подчерта, че Станишев никога няма да подпише за "Белене" и това е било само предизборен ход.