Борисов готви чувал за парите от съдебни битки

По 50 хил. лв. искам - Сидеров, Лаков, те са богати хора, ще взема доста от тях, заяви експремиерът

Вчера съм завел доста дела за клевета – срещу Сидеров, Лаков, даже не знам срещу още кого. Те са богати хора, ще взема доста пари от тях - по 50 хил. лв. искам, и като ги взема ще ги сложа в чували и ще ги нося до някой детски или старчески дом, не съм решил още.

Това заяви в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Бойко Борисов.

Знам със сигурност, че са богати - подписал съм пълномощни на адвокат Марковски, обърнете се към него, за да не объркам някой юридически термин, добави експремиерът и започна да коментира различни теми.

Никога не съм използвал военната авиация, а военно-транспортните хеликоптери, които са много и ненужни и са пригодени единствено и само за транспорт, заяви той във връзка с другата актуална тема. Те нямат абсолютно никакво друго оборудване, освен за транспорт, а трябва да имат съответните часове. Или ще летят напразно във въздуха или ще се ползват от правителството, или от президента, или от председателя на НС, което е само от полза за летците, за да си направят минимума летателни часове, посочи Борисов. Всеки наш полет с тях е бил по работа, увери той.

Българската прокуратура не търси нито равновесие, нито реванш към когото и да било, каза още Борисов по въпроса дали очаква прокуратурата да отнеме имунитета на Сергей Станишев, или това е симулация, за да има равновесие с Цветан Цветанов.

Има естествени процеси, които текат, повдигат се обвинения, падат имунитети, водят се разследвания, доказва се истината или неистината и се върви напред. Аз съм убеден, че в следващите месеци ще остане време и едно по едно ще се разследва, защото шефката на финансовия надзор - това, което ми обясни за проекта Белене е чудовищен грабеж, каза Борисов. И делата, които ще се водят там, действително ще имат смисъл, защото това са погубени пари, подчерта той.

Бойко Борисов заяви, че не коментира съдебен процес преди да има взети решения. Според него по-интересно му било да коментира какво става с проекта АЕЦ "Белене". Лъжеха, че започват веднага да го строят, каза той по отношение на опонентите си. Техните лъжи имаха финансово изражение - 13 млн.лв. струва референдумът за АЕЦ "Белене" и тогава ви казах - Станишев няма да подпише проекта, те лъжеха, за да си вдигат имиджа и да си настройват и подвеждат електората, добави той. Пари за това няма и това се е знаело, според Борисов.