Цветан Цветанов: Всичко е лъжа, ще се докаже!

Вчера прокуратурата внесе в парламента искане за свалянето на депутатския му имунитет

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви за лъжа всяко твърдение, свързано със съмненията за незаконно подслушване.

"От всичко това, което се тиражира в публичното пространство, нищо не отговаря на истината", коментира в парламента днес той.

Вчера прокуратурата внесе в парламента искане за свалянето на депутатския имунитет на Цветанов, за да може да му се повдигнат обвинения и да се води разследване срещу него.

На въпрос дали вече си е намерил адвокат, Цветанов отговори: "Вчера ми се обадиха много адвокати. Трябва да ви кажа, че просто не знаех, че чак толкова много бих създал работа на българските адвокати".

"Правораздаването в България се извършва от съдебната система, прокуратурата е тази, която събира доказателства в едната и в другата посока, тя преценява дали има събрани достатъчни доказателства, които да бъдат внесени като обвинителен акт в съда и съдът се произнася на база защитата, която има съответния обвиняем и прокуратурата като държавното обвинение", добави бившият вицепремиер.