Американец подарява гроб за Царнаев

Учили са ме да обичам враговете си, заяви жител на Кънетктикът

Жител на щата Кънектикът изяви готовност да предостави безвъзмездно принадлежащото му гробно място за погребението на Тамерлан Царнаев.

Тамерлан почина по време на полицейското преследване. Той и брат му Джохар, понастоящем разпитван от следователите, са заподозрени в извършването на атентата в Бостън на 15 април.

В момента тялото на Тамерлан се намира в гр. Уустър, Масачузетс. Началникът на полицията в града вчера се обърна към градските власти с официална молба да бъде отпуснато гробно място за погребението на чеченеца.

Научил за това, Пол Дъглас Кинг, заяви, че е готов да предостави безвъзмездно гробно място.

"Ще го направя заради паметта на майка ми, която ме учеше да обичам врага си. Не ме интересува какви ужасни неща е извършил този човек. Той вече е мъртъв и тялото му трябва да бъде предадено на земята, както всеки друг мъртвец", казва 68-годишният Кинг, който живее във Върмонт.

От погребалното бюро, където се съхранява тялото на Тамерлан, заявиха, че проблемът с погребението му е наистина сериозен. Погребалните агенти не са успели да се договорят с властите както в Масачузетс, така и в други щати. В добавка, пред бюрото непрекъснато дефилират протестиращи - родственици на загиналите и ранените при атентата в Бостън.

Във вторник родителите на братя Царнаеви заявиха, че биха желали да погребат Тамерлан в родния му Дагестан и събират средства за транспортирането на тялото му до Москва.