Шок в САЩ! Скандална игра, вдъхновена от атентата в Бостън

Играта показва човек, който трябва да се пази от заложени в тенджери бомби

Игра вдъхновена от атентатите в Бостън шокира американците, пише bTV.

"Бостънски маратон - терорът на улицата" показва бягащ човек, който трябва да се измъкне от заложени му бомби. Бомбите в играта са представени като тенджери под налягане.

Когато играчът изгуби се появява човек на инвалидна количка с отрязани крака и надпис: "Разбит си, ще имаш късмет следващия път". Когато играчът победи, на екрана се появява надпис: "Поздравления, оцеля в Бостънския маратон". Накрая се появява надпис: "Светът е сигурен и ти можеш да преспиш дори с жената на Обама".

Скандалната игра беше блокирана в сайта за видеообмен Youtube.

Междувременно тениска на компанията за спортни стоки "Найк" с надпис "Бостънско клане" беше изтеглена от продажба, защото напомни за атентатите от 15 април.

Тениските нямат нищо общо с терористичния акт, тъй като са се появили на пазара доста преди инцидента. Дрехата е посветена на  бейзболни мачове от 1978 г. и 2006 г. и е проява на уважение от страна на Найк към феновете на Ню Йорк янкис извоювали легендарни победи срещу бостънските Ред сокс.

Продължава събирането на данни за братята Църнаеви – двамата младежи, извършили атентата в Бостън. Бомбите избухнали по време на Бостънския маратон отнеха живота на трима души, а над 150 бяха ранени.

Стана ясно, че Централното разузнавателно управление на Съединените щати е поискало да включи покойния заподозрян за експлозиите по време на Бостънския маратон в списъка с терористи повече от година преди атаките, заявиха официални източници.

ЦРУ е споделило с федералните департаменти и агенции информация, постъпила от чуждестранно правителство през септември 2011-та година за Тамерлан Царнаев. Не е ясно обаче защо той не е бил включен в списъка.

Според информацията братът на Тамерлан Джохар, който все още е в болница в града, не е бил въоръжен по време на неговото задържане.

Царнаев се криеше в лодка след престрелката с полицията, убила по-големия му брат. При задържането спецчастите откриха стрелба, но ФБР не изяснява какво я е провокирало. По-рано имаше данни от полицията в Бостън, че при ареста 19-годишният Царнаев е оказал съпротива на полицаите, стреляйки срещу тях.