Заловиха и втория брат, свързан с атентата в Бостън

19-годишният Джохар Царнаев е в болница и е в тежко състояние

Полицията задържа жив втория заподозрян за бомбените експлозии по време на Бостънския маратон след продължило цял ден издирване вчера в района на Бостън.

19-годишният Джохар Царнаев е в болница и е в тежко състояние, съобщиха от щатската полиция.

Заподозреният е задържан след сигнал на жител на бостънското предградие Уотъртаун, който пръв е забелязал Царнаев и е съобщил в полицията. След съобщението полицаите обследвали от въздуха територията и с помощта на детектор за топлина са определили мястото, където се е укривал Царнаев. Преди задържането си заподозреният е оказал съпротива.

Служителите на силите за сигурност действаха бързо и задържаха заподозрения за експлозиите в Бостън, но разследването все още не е приключило. "Остават много въпроси. Защо млад човек, който е израсъл и учил тук, е извършил нещо подобно. Как са подготвяно деянието, имало ли е помощ отвън",коментира американският президент Барак Обама.

По непотвърдена информация трима души са задържани за разпит в Ню Бедфорд, Масачузетс, във връзка с експлозиите по време на Бостънския маратон. Двама мъже и една жена се разпитват по подозрения, че са помагали на Джохар Царнаев. Джохар беше задържан, а брат му – Тамерлан Царнаев, беше убит при престрелка с полицията.