Очаквайте още удари по нас, предупреди Бойко

В партията сме единни, увери бившият премиер

Току-що завърши гостуването на Бойко Борисов в предаването на Кеворк Кеворкян "Всяка неделя". След близо 3-седмично мълчание, в което бившият премиер не се появяваше из медиите, но не спря да обикаля площадите, Борисов проговори за скандала със СРС-тата, силата на ГЕРБ и предстоящите избори.

По темата за подслушванията Бойко Борисов бе категоричен: "Нерегламентирани доказателства не се коментират." За Борисов скандалът със СРС-тата е единствено доказателство за безскрупулността на опозицията, като той директно припомни за 9-те изчезнали доклада на Сергей Станишев.

"Който греши - да каже", продължи бившият премиер. Той заяви, че ГЕРБ никога не е имала контрол върху медии и не е цензурирала никого. Не случайно именно това е спечелило и много врагове на партията, заподозря той.

Относно Цветан Цветанов Борисов бе категоричен, че му има пълна вяра и застава зад него. Експремиерът призна, че бившият вътрешен министър е мотор на партията, но бе и недвусмислен с думите "Той е силен, докато аз съм силен". Лидерът на ГЕРБ призна, че Цветан Цветанов никога не се е консултирал с него, когато е давал разрешения за подслушване.

"Казал съм му в очите, че ако това е вярно, си заминава. Ако това, което той казва, не е истина, сам ще се разделя с него", отговори Бойко Борисов на пореден въпрос за подслушванията.

Въпреки слуховете, той отрече да има дрязги в партията и поздрави правителството си за избора на главен прокурор. "Единни сме и ще работим за хората", заяви Бойко.

"Очаквайте още нападки към ГЕРБ, точно сега, преди изборите", предупреди Борисов. Той обърна внимание на факта, че всички компромати изтекоха седмици преди изборите.