"Модерна България": Излез от матрицата, да сменим системата!

Кампанията на гражданските кандидати ще бъде открита изненадващо и по нетрадиционен начин с политически флашмоб

"Излез от матрицата. Да сменим системата!" - това е предизборният слогън на Гражданската листа "Модерна България".

От понеделник гражданските кандидати, които участват в изборите под №9 в бюлетината, ще обикалят с брандираните си лични автомобили цялата страна.

Два микробуса на "Модерна България"пък ще направят две национални обиколки.

Те ще продължат събирането подписката за референдум за въвеждане на механизъм за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове и за право на жалба пред Конституционния съд срещу закони, които нарушават гражданските права.

Тази подписка беше стартирана от Движение "Модерна България" още на 16 декември миналата година под наслов - "Да сменим системата" и вече е подкрепена от повече от 120 хиляди граждани от 22 области.

"Под смяна на системата разбираме да бъде сменен олигархичния модел на управление с власт под реален граждански контрол. Ресурсите на България се управляват безконтролно от малцина в интерес на малцина, разпиляват се и се крадат. Затова са ниски пенсиите и заплатите, затова няма пари за здраве, образование и култура", заяви Здравка Кръстева, водач на гражданските листи в Бургас и София 24 МИР.

Припомняме, че програмният документ на непартийното Движение "Модерна България", приет на 24 юни 2012 г. е озаглавен Граждански манифест за смяна на системата и предвижда 20 конкретни реформи за поставяне на политици и закони под реален граждански контрол.

От пресофиса на Гражданската листа "Модерна България" съобщиха, че кампанията на гражданските кандидати ще бъде открита изненадващо и по нетрадиционен начин с политически флашмоб, какъвто никога не е правен в България.