"Модерна България": Прокопиев има влияние над Плевнелиев!

Според политологът Иво Инджов оставката на Цветлин Йовчев била доказателството за двете крила в ГЕРБ

Според политологът Иво Инджов оставката на Цветлин Йовчев е израз на сблъсък на две крила в ГЕРБ, представлявани от Бойко Борисов и Цветан Цветанов от една страна и Росен Плевнелиев и служебното правителство от друга.

Според него втората възможност е свързана със сблъсък на бизнес интереси около президентството, тъй като е добре известно, че олигархът Иво Прокопиев има влияние върху държавния глава.

Инджов допълни, че това е и мнението на неговите колеги от "Модерна България". Движението по думи на участниците в него е създадено, за да даде повече власт на гражданите.

"Шефът на кабинета на президента знае много неща. Цветлин Йовчев е един от авторите на доклада на службите до Иван Костов, след което последва смяна на министри в кабинета на СДС", каза още политологът.

Според Иво Инджов Йовчев е човек, който има много информация и нищо, което прави, не е случайно. Той е излязъл от ДАНС именно по време на скандала с Мишо Бирата, подкрепи думите си медийният експерт.

"Но докато няма официално съобщение по случая, всякакви теории и възможности ще бъдат обсъждани в общественото пространство", завърши Инджов.