Прозрачен вот в "къща от стъкло" за "Модерна България"

Парламентът и правителството трябва да станат именно "къща от стъкло" и да се спре задкулисното управление на олигархията, настоя Борислав Цеков

Гражданската листа "Модерна България" прави избори в "къща от стъкло" и с номера на централния нападател в бюлетината, съобщиха от "Модерна България".

Щабът се намира на ул. "Раковски" 165. Близо е до новите офиси на Европейския парламент и емблематичния площад "Славейков".

Доброволци и активисти на движението от два дни оборудват щаба на гражданските кандидати - лъскат офиса и събират столове, компютри и бюра от свои приятели и съмишленици.

"До 2-3 дни ще има надписи и ще се нанесем", заяви правозащитникът Петър Кичашки.

Движението избира "къща от стъкло", понеже иска прозрачност в политиката и граждански контрол.

Борислав Цеков, един от идеолозите на това непартийно движение настоя парламентът и правителството да станат именно "къща от стъкло" и да се спре задкулисието и управлението на олигархията.

Бурен ентусиазъм завладя младежите, когато разбраха, че номерът, под който ще участват в изборите гражданските кандидати на "Модерна България" ще е култовата деветка.

"Това, че Гражданската листа "Модерна България" ще участва с номера на централния нападател в тези избори е отличен символ", допълни още Цеков, като добави, че гражданското общество, което търси политическо представителство, но не през партиите вече има своя централен нападател от професионални и отдадени на ясна кауза за смяна на олигархичната система личности.