Ще имаме 100 депутати, сигурен е Цветанов

Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ, ще води две

В момента основната ни цел е подготовка на предстоящите избори и срещите, които провеждаме с всички общински ръководители, областни ръководители и кметове, за да можем да имаме листите, които да отговарят на всички критерии. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред "Факторът Кошлуков".

Смятам, че ГЕРБ ще има над 100 депутати в следващия парламент, посочи той.

"Бойко Борисов ще бъде в листите на ГЕРБ и той ще бъде водач в две от най-дългите листи в многомандатните райони в страната", обяви Цветанов.

Той посочи, че от пет дни се занимава само с листи сутрин от 8.00 вечер до 20.00 часа.

На въпрос дали Симеон Дянков ще бъде в листите на ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори, Цветанов каза, че лидерът на ГЕРБ много ясно е заявил принципна позиция.

"Бившият ми колега Дянков няма да бъде в листите и няма да бъде в следващо бъдещо управление на партия ГЕРБ", каза Цветанов и уточни, че Дянков не е номиниран от нито една от структурите, но и не всички министри щели да бъдат в листите.

"ГЕРБ е доказала, че парашутисти не спуска и всъщност реденото на листите в голямата си част е функция на структурите по места, защото те са хората, които познават проблемите, те са хората, които знаят, че трябва да дадат отчет пред обществеността. Всички номинации са приключили на 18 март. Другата седмица около сряда-четвъртък ще бъдем готови, за да докладваме пред Изпълнителната комисия всички предложения, всички оценки от общинските и областните структури", каза Цветан Цветанов.

В коментар на оставката на шефа на "Информационно обслужване” проф. Михаил Константинов, бившият вътрешен министър заяви: "Да си призная честно аз никога не съм водил разговори с този човек. Никога досега не съм се виждал с проф. Константинов, дори не съм го и поздравявал, защото не сме имали повод някъде да се засечем, дори в студия.

Но смятам, че това е един безспорен капацитет и авторитет, докато Азер Меликов е много близък личен приятел на Сергей Станишев и какви са неговите професионални качества, дори и етични, за да бъде в "Информационно обслужване" на тази позиция, на която беше проф. Константинов", каза той.

По думите му с оставката си Константинов се е държал изключително доблестно, но по този начин българското общество и всички парламентарно представени партии са загубили политически капацитет, защото ние трябва да ползваме тези капацитети, твърди зам.-председателят на ГЕРБ

Цветан Цветанов отговори и на обвиненията на опозицията, че МВР ще направи изборите страшни: "Когато една партия има вътрешно-политически проблеми, разбира се, че трябва да изнесеш проблема някъде навън".