ГЕРБ съзря нова Тройна коалиция в оставката на Константинов

От партията искат БСП, ДПС и ДСБ да оставят изборните институции да си свършат работата

Във връзка с подадената оставка от проф. Михаил Константинов от "Информационно обслужване", от ПП ГЕРБ заявиха, че и с днешния си акт този човек продължава да печели доверие и одобрение към личността си.

 

"Уважаваме постъпката на проф. Константинов, когото всички познават като дългогодишен и изключителен експерт в областта на изборния процес. Той се е доказал като безспорен професионалист, авторитет и член на няколко централни избирателни комисии. През всичките тези години в работата си проф. Константинов не се е дискредитирал по никакъв начин и продължава да печели уважението на огромна част от българското общество.

 

От ГЕРБ се надяват, че най-после популистите от новата Tройна коалиция (БСП, ДПС и ДСБ) ще оставят изборните институции и органите, съгласно Избирателния кодекс, и ще си вършат работата, прилагайки изцяло разпоредбите на българското законодателство.

 

Те категорично се обявиха срещу опитите на Сергей Станишев за кадруване в "Информационно обслужване" след оставката на проф. Константинов.

 

"Може би Станишев се опитва да разчисти терена за връщането на Азер Меликов в "Информационно обслужване", на което от ГЕРБ категорично се противопоставяме, защото контрастът между проф. Константинов и Азер Меликов е очевиден", заявяват от ГЕРБ.

 

Bulgariautre.bg напомня, че по-рано днес Михаил Константинов хвърли оставка като председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване". Както е известно, БСП, ДПС и ДСБ влязоха в конфликт с Константинов, обвинявайки го, че ще фалшифицира предстоящите парламентарни избори на 12 май.

 

Той обаче остава в Борда на директорите на държавната компания, която обработва протоколите от изборите. Марин Райков пък го покани да участва в Изборния борд, тъй като е убеден, че с професионализма и познанията си той може да допринесе изключително много за неговата успешна работа.

 

Преди три дни служебният премиер Марин Райков бе принуден да проведе разговор със самия Михаил Константинов. След срещата в краткото съобщение от МС се казваше, че "премиерът определя като категорично недопустими изявленията, направени от проф. Константинов по повод политическите конфигурации, които той не би подкрепил".