Bulgariautre.bg позна: Константинов сдаде "Информационно обслужване"

Политика

22-03-2013, 10:06

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Михаил Константинов хвърля оставка?

БСП се разцепва и обезличава, олигарсите имат изгода от хаоса, обяви професорът

Председателят на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов обяви, че подава оставка, така както сутринта прогнозира Bulgariautre.bg.

"Подавам оставка, защото знам, че в едни избори доверието е най-важно", обяви той на извънредна пресконференция, но уточни, че остава в Борда на директорите на държавната компания.

"Надявам се - оставката да бъде приета другата седмица. Нито премиерът Марин Райков, нито президентът Росен Плевнелиев, нито "господарят на света" Барак Обама могат да уволнят член на Съвета на директорите на акционерно дружество, дори когато мажоритарен собственик е държавата. Прочетете Търговския закон и Устава на дружеството", обърна се Константинов към журналистите.

Той бе категоричен, че и през акъла не му е минавала идеята за фалшифициране на резултати от изборите.

Впрочем, това не е и възможно, допълни той в отговор на изреченото от него преди месец, че "Ако алтернативата е да се върне тройната коалиция, ей Богу, ще направя всичко това да не стане!"

Веднага след тези му думи отстраняването му бе поискано от ДСБ, БСП, ДПС и други по-малки формации.

"Фразата беше глупава и е добре първо да се мисли, а после да се говори", обясни днес думите си професорът математик.

"Има група хора, на които дължа извинение, и това са министрите от служебния кабинет, които имат достатъчно проблеми, за да се занимават със скромната ми особа. Когато казах онази глупост, не знаех кой ще е служебният премиер", заяви Михаил Константинов.

Той допълни още, че сегашната ситуация в страната е повече от сериозна.

"БСП ще се разцепи на нормална социалдемокрация и нормални комунисти. Тогава ще твърдим, че злополучният преход е завършил. Ако предстоящата загуба на БСП, и разцепването й на две, е полезно за България, то може да се окаже болезнено за настоящото ръководство. Нека се направят на мъже и приемат неизбежното. Професия депутат не е до живот", категоричен бе Константинов.

По думите му към настоящия момент БСП имат най-нисък резултат в цялата си история, а с 40 мандата, партията почти се изравнява с ДПС.

"Днес, като народ и държава, ни заплашва огромна опасност. Целта е да се стигне до непризнаване на изборите, хвърляне на страната в хаос и даване на възможност на олигарси с огромни дългове - да се спасят. Не само правя прогнози, правя добри прогнози", завърши той.