1 март : С мартенско настроение

Слънце в Риби, Луна във Везни-Скорпион

Астрологична картина на деня - 1 март

Въпреки празничното настроение днес първите часове на деня ще протичат вяло и ще бъдат съпроводени с големи амплитуди и колебания в настроението. Определено Баба Марта е решила да ни напомни колко непостоянен е нейния характер, особено когато има причини за колебания и съмнения.

Спонтанността ще бъде характерна особеност на днешния ден, но това не винаги ще се възприема като благоприятен развой, тъй като е възможно предварително планирани срещи и дейности неочаквано да бъдат отменени. Ако нямате сериозни ангажименти, които изискват неотложни действия, съвсем спокойно можете да удължите уикенда си. Денят е идеален за почивка, разходки и неангажиращо общуване, а обстоятелства, които да съдействат за делови и професионален напредък, почти липсват. Изключение правят онези сред нас, които се нуждаят и се надяват да получат помощ и подкрепа от авторитетни фигури, началници, родители и възрастни роднини. Те трябва да впрегнат целия си потенциал, за да проявят предимствата на своите качества, идеи и възможности.

Любовта, изкуството и светският живот са другия акцент на деня и мнозина ще предпочетат да редуцират деловия си график, за да си позволят повече светски удоволствия и близост с любимия човек.

Във вечерните часове настроенията ще се променят и ще придобият необичайна дълбочина. Ще изпитваме нужда от дълбоки, необичайни преживявания а и животът ще ни предостави възможност да повдигнем булото на добре пазени тайни и да се докоснем до съкровени кътчета в собствената и чуждата душевност.

Работа и бизнес
Денят е подходящ за работа, изискваща усамотение, дисциплина и висока степен на отговорност. онези които успеят да избягат от влиянието на подвеждаща информация, слухове и дребни между-личностни недоразумения ще могат да постигнат значителен напредък, в дейности в които досега усърдно са влагали усилия и старание. Бъдете последователни и целеустремени и се постарайте да намерите практическо приложение на всички свои таланти, качества и способности. Не се колебайте да ги демонстрирате в случай, че се нуждаете от съдействието и подкрепата на влиятелни личности.

Здраве, хранене и красота
Денят е неблагоприятен за здравето, затова бъдете максимално внимателни и пестете силите си. Съвсем успешно обаче можете да проведете разтоварващ хранителен режим съчетан с водни процедури, сауна и масажи. Подходящ момент за оформяне на маникюр, подстригване, боядисване и къдрене на косата.