Пълнолуние в Дева: Пиянството на разума

Слънце в Риби, Луна в Дева, Пълнолуние - 22,27ч.

Астрологична картина на деня - 25 февруари

Пълнолунието настъпващо днес, в 22,27ч. макар и акцентиращо принципа на Дева, ще даде максимален израз на процеси подвластни на Риби, където в момента наблюдаваме парад на планетите. Процеси подвластни на емоциите, необятните възможности на хаоса и опиянението от свободата, която липсата на граници позволява. Свободата е смислово подчертана и поради това, че пълнолунието дава естествен максимален развой на импулса заложен по времето на новолунието в знака на свободата-Водолей. В нашата непосредствена история това е може би най-интензивния двуседмичен период, наситен с обрати и стихиен развой на събитията.

Сега Пълнолунието в Дева вероятно ще породи нов обрат, обусловен от естествения си характер и допълнителни астрологични фактори. То ще задейства принципите на Дева, пет планети в Риби и Юпитер в Близнаци. Или иначе речено: придавайки твърде голямо значение на детайлите, сме изправени пред опасността да изпуснем от поглед генералните цели и перспективи, а опиянени от емоции рискуваме да загубим общия смисъл. Подробности и несъществени детайли ще бъдат незаслужено преувеличени и подложени на безпощадна критика, докато други съществени грешки и проблеми, действително нуждаещи се от такава, могат да останат в сянка, удобно разположени в безотговорно невнимание.

Предубеждения и предразсъдъци вероятно ще ни попречат да видим верните перспективи и да вземем правилните решения. Емоционалната буря пък създава плашещи предпоставки за недобре преценени рискове и подценяване на сериозни препятствия. Ситуацията се усложнява допълнително от ретроградния Меркурий и изкривената информация, която той в момента ни подава. Фантазията и въображението се налагат с тотално превъзходство над рационалните изводи и всяка ситуация, в която те са от съществено значение е обречена на бъдещи усложнения.

Твърде сложен период за всички сфери на житейско проявление. Период, в който най-добре би било да се въздържаме от спонтанни действия и решения, а ако това не е възможно следва да имаме предвид, че във времето те ще претърпят корекция в първоначалния си смисъл. Небесната символика е впрегнала всичките си инструменти за да ни подскаже, че в момента енергията трябва да бъде насочена към дълбочината на процесите, а не към тяхната външна изява и развитие. Ще се нуждаем от изключително търпение за да решим актуалните за момента въпроси и всеки прибързан опит ще предизвиква още повече усложнения, отрицание и дори провал. Енергията на това пълнолуние е открита покана за урок по търпение и умение да се изчака подходящият момент. Всичко, което в момента ни вълнува и обсебва вниманието, ни се нуждае от повторен прочит, допълнително осмисляне и обработка, докато се превърне в реалистична и жизнеспособна възможност.

Действителна полза от всичко това ще имат хора активно включени в творчески процеси- поети, писатели, музиканти и артисти, към които музите ще насочат изобилие от дарове. В такива времена се раждат шедьоврите и гениалните произведения на изкуството. Раждат се и необичайни, приказни любовни истории достойни за шедьоврите на творците. Но и възможността новото ви романтично увлечение да се окаже ненадеждно е не-малка, затова не позволявайте на възторга да замъгли здравият ви разум.

Добрата новина е, че точно в този момент на почти религиозно опиянение, Сатурн подава спасителна ръка за помощ - рядък шанс във време, в което липсва точно сигурна ръка и твърда почва под краката, каквито само той може да осигури. Това означава, че ако се постараем, можем да избегнем стремителния водовъртеж на емоциите, прибързаните и погрешни решения в деловия и личния живот и трезвата преценка за онзи, който ни е завъртял главата.  

Пожелавам на всички да съумеят да се използват от този шанс и помнете - ще можете да се възползвате от свободата, да бъдете чути, разбрани и оценени. Просто трябва търпеливо да дочакате момента в който зърното ще се отсее от плявата.