МВР – има пилот в самолета

Стар критик съм на службите за сигурност и особено на прекалено раздутите им бюджети. И исканията за постоянни увеличения на техните средства. Откровено казано аз съм дете на демокрацията. За мен репресивният апарат е отживелица от миналото, а бъдещето е в компютрите, високите технологии и подобряване качеството на образованието. Това ще вдигне БВП, а оттам се пълни хазната. Едва след това идват възможностите за повече ресурси в държавните сектори, в областите където правителството държи хляба и ножа.

Почивните дни ни доказаха, че в МВР имало наистина ръководители. Бях дълбоко скептичен от факта, че новото правителство остави на поста бившия главсек Лазаров. Не вярвах, че той ще успее да се справи с работата. Особено като помня партийните повели и внушения, на които се поддаваше той при управлението на БСП и ДПС.

Много съм писал против реваншизма в институциите. Но хората на Орешарски трябваше да бъдат махнати. Един от тях остана. Аз не бих у дал шанс, но други му дадоха. Бяха разкрити убийства и той май се справи.

Ще си позволя от високата трибуна тук да дам доверие на полицията. Рядко съм го правил, но ми доказаха, че има за какво. Ако разкрият и другите инциденти ще им стана фен. Обещавам.