Повдигнаха обвинения за поръчковите убийства в София и Варна

Водачът на престъпната група се издирва

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем от общо 9-има участници в организирана престъпна група, създадена с цел убийства, телесни повреди и принуда, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Предстои да бъдат привлечени и другите двама, които в момента изтърпяват наказания „лишаване от свобода“ по други дела. На двама от групата обвиненията са повдигнати задочно.

Вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров обяви, че именно т.нар варненска група стои зад убийствата на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му, както и на варненския бизнесмен Борислав Манджуков, припомни bTV.

Според събраните до момента доказателства, групата е действала от 2004 г.

Задочни обвинения са повдигнати на ръководителя на групата Радослав Калчев и на Недялко Цветков, които до момента са в неизвестност и се издирват.

Обвинени като участници в престъпната структура са Николай Илиев, Галин Мирчев, Николай Тошев, Мирослав Михалев и Деян Михалев.

Предстои да бъдат повдигнати обвинения на Петър Благоев и Христо Георгиев, които са в затвора.

Николай Илиев бе задържан на 21 януари 2015 г. при спецоперация. В ареста са Галин Мирчев и Николай Тошев, които бяха арестувани по друго дело на Специализираната прокуратура за наркоразпространение.

На Мирослав Михалев и Деян Михалев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.