Спешна среща в МВР, разкрити са още две убийства (обновена)

Премиерът събира ръководството на министерството

Министър-председателят Бойко Борисов свика среща в МВР, в която участват министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Очаква се след края й да бъдат изнесени данни за още две от показните убийства, извършени в последните седмици.
Става въпрос за убийството на съпрузите в квартал „Витоша“ в София, съобщава „24 часа“. Не е ясно кое е второто разкрито убийство.

Второто престъпление, по което вероятно има разкрития, е на Димитър Стоянов-Лудия в Пловдив.


Обновена в 13:01 часа:

Радослав Калчев – Черния Роди е напуснал страната на 11 януари. Това е установено от записи на видеокамери. Това съобщиха на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. За Калчев още не е издадена европейска заповед за арест. Трябва да мине определено технологично време и процедури и да приключи националното издирване.

По думите на Сарафов, бандата на Роди не просто е всявала страх, а направо ужас в престъпния свят. Членовете й вече са лежали ефективно в затвора. Това, обаче, не им пречило да осъществяват да осъществяват дейността си и от затвора, както и когато излизали в отпуск.

По отношение на друго убийство – на Хрисим Хрисимов, свидетел срещу Йоско Костинбродския, стана ясно, че последният е заподозрян и се издирва. Сарафов изтъкна, че убийството е извършено след излизането от ареста на Йосиф Йосифов.
Обновена в 12:35 часа:

Има връзка между две от знаковите убийства, по който МВР работи. Това са разстрелите на семейство Дамянови и Борислав Манджуков, и двете в София. Те са извършени от престъпна група, ръководена от Радослав Калчев – Черния Роди. Това съобщи на пресконференция заместник-главният прокурор Борислав Сарафов.
Бандата е разкрита при работата на съвместни екипи прокурори, разследващи полицаи и оперативни работници. Има привлечени обвиняеми лица.

Сарафов нарече бандата „варненска организирана престъпна група“. Тя е ръководена от Радослав Калчев – Черния Роди, който е обявен за национално издирване. Членовете на бандата са: Николай Тошев – Чирпанския, Галин Мирчев – Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Николай Недялков Цветков – Чубака, който също се издирва, Петър Благоев – Петрето, Христо Георгиев – Тополския, Николай Илиев – Мазния.

На бандата са помагали и неустановени към момента лица. Освен с убийства, тя се е занимавала и с наркоразпространение.

 

Обновена в 12:05 часа:

Второто разкрито убийство е на Борислав Манджуков. Това стана ясно минути преди пресконференцията с участието на Бойко Борисов, Веселин Вучков и Светлозар Лазаров, съобщи "24 часа". По-рано днес стана ясно, че е разкрито и убийството на съпрузите в квартал "Витоша" в София.
Манджуков беше застрелян в София на 24 март 2014 г.

Очаквайте подробности.