Нинова доволна – ДПС били занулили патриотите - bulgaria.utre.bg

Нинова доволна – ДПС били занулили патриотите

29 септември 2018, 13:08 | Габи Иванова
  • Снимка:
    БСП

БСП отново обявиха, че се готвят за предсрочни избори

БСП се събра на заседание на Националния съвет. Социалистите, които за поредна седмица бойкотират работата на Народното събрание за пореден път направиха заявка, че са в предизборен режим и работят за предсрочен вот. И дори направиха промени в предизборния си щаб.

В четвъртък БСП и ДПС дружно не се регистрираха и провалиха пленарното събрание поради липса на кворум. В петък ДПС все пак решиха да участват в работата на парламента, което според Нинова било „брилянтен ход“.

„Но от петък, имаме абсолютно нова политическа ситуация. ДПС убиха с един куршум два заека - и ГЕРБ, и ОП. Показаха на ГЕРБ кой кара влака и занулиха патриотите. Брилянтен ход. Ние не се регистрирахме за кворум. Първият път ДПС също. Изправени пред заплахата парламентът да бъде блокиран, правителството да падне и да загубят топлите си местенца и пари, ГЕРБ се предадоха на ДПС и изпълниха условието им - да оттеглят закона за местното управление. Вчера условието беше този закон. А следващите условия? С този ход ДПС изтриха патриотите от политическата карта“, смята Нинова, която в развоя съзря пореден знак, че трябва тя да управлява.

Иначе БСП не искали „власт на всяка цена“, защото в такъв случай сега бил шансът им да „се сговаряме за постове и пари“.

В редиците на социалистите има и такива, които открито заявяват, че невлизането в зала не бива да е решението.

„Може да има срещи с хората и извън времето на парламентарното заседание. Отношението, което виждаме към институцията е унизително”, заяви Костадин Паскалев , член на Националния съвет на БСП, цитиран от БТВ.

„Излизането от парламента е сериозно действие и трябваше да има санкция на националния съвет, който обаче не беше свикван 4 месеца”, каза Атанас Мерджанов, член на Националния съвет на БСП.

Иначе плакати „Нинова оставка“ бяха разлепени в района на „Позитано” 20 рано тази сутрин. Те обаче бяха махнати от социалистите.Коментари (3)

Потребител
сеги
чекайти Миестан-ага!
ша ви на„иеши фънкакя!
02 август, 21:31 ч.
Потребител
Боко Мазника от БРЕГ
При управлението на ГЕРБ и ОП, нещата в страната са неспасяеми!!! Подслушване, репресии, псувания, заговори, интриги, простотии и др. !!! Смешникът Борисов със своята маша Цветанов докараха държавата до тази ситуация!!! Смешникът Борисов и Цветанов бавно и неотвратимо [ още... ]
14 февруари, 14:17 ч.
Потребител
муспи
Партиздат пусна на пазаря първия том на монументалния труд на Сергей Станишеф - "Що е Национал социализъм и има ли той почва у нас". Книгата, дебела колкото телефонен указател, е писана в изгнание, Швейцария, и печатана за по евтино в турция, къдего Султан Ердоган е закупиил от смаяния Бойко Борисоф печатни букви Кирилица (турция пише на туркилица, станала впоследствие и азбука на европейците), защото, лукавия Султан не го е открехнал за какво му трябват.
05 октомври, 00:12 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета