Пуснаха Бенчо Бенчев от ареста

Образувано е ново разследване за укривателство по случая с Митьо Очите

Общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, бившият депутат от ДПС Несрин Узун и останалите четирима, задържани в Истанбул заедно с Димитър Желязков - Митьо Очите, са освободени от ареста без обвинения за участие в организирана престъпна група. Това съобщиха от Специализираната прокуратура, цитирани от Btv.
По случая обаче е образувано ново разследване- за лично укривателство. Бенчев и още няколко души бяха задържани в турски хотел, където е арестуван и обявеният за издирване Димитър Желязков, известен като Митьо Очите. Той беше търсен, след като в Бургас и Несебър се проведе акция срещу организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици. Арестувани бяха 19 души, а Желязков не беше открит. По-късно стана ясно, че е бил в хотел в Истанбул. В момента е в ход процедурата по екстрадицията му в България, а останалите задържани бяха предадени преди ден на българските власти.
Спецпрокуратурата е събрала достатъчно доказателства за това престъпление-укривателство, но то е от компетентността на районните прокурори в Бургас и материалите ще им бъдат изпратени там. Те ще преценят дали да повдигат обвинения.