Джамбазки: Провокатори в Шарково не различаваха коза от котка

Хората вярват в антидържавни конспирации за умишлено заразяване и заселване на мигранти, трябва да се види източникът на фалшивите новини

„Убеден съм, че има провокатори в Шарково. Те не различават коза от котка, но защитават козичките на някой си и се хвърлят агресивно срещу полицейските служители. Категорично се търсеше някаква провокация там”. Това заяви пред Нова ТВ евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той признава, че българското общество няма доверие на държавата и за това е виновно политическото говорене през годините, от което и те са били част. Той коментира фалшивите новини, че в Странджа умишлено се заразяват животни с цел тайно да бъдат вкарани мигранти.

„Тези антидържавни конспирации трябва да се проверят. С очите си се убедих, че хората там са убедени, че това е вярно”, категоричен е Джамбазки.

Той коментира и въпроса има ли раздор в „Обединените патриоти” и скарани ли са лидерите на патриотичната формация.

„От много време говорим за нуждата от обединение на българския национализъм. Ефектът е постигнат и това са „Обединените патриоти”. Ако се явим по отделно на избори, резултатът ще бъде един и видим и вече сме го правили. Ефектът от обединението е много по-голям, без значение от остротата на характерите”, заяви Ангел Джамбазки.

Той призна, че между тях често има непремерени думи и по-висок тон и по думите му няма как да се отрече, че това оставя лошо впечатление у хората.