Мерджанов: Климатът в БСП очевидно не е здравословен

Напоследък стилът на ръководството на Нинова доста озадачава и е доста неприемлив, обясни ексдепутатът

„Климатът в парламентарната група очевидно не е много здравословен. Вместо да си говорим за мотивите на вота и свалянето на това правителство ние си говорихме за оставката на Спас Панчев, оставката на Бойчев”. Това заяви пред БТВ бившият депутат от БСП и експерт по вътрешна сигурност Атанас Мерджанов.

По отношение на решението на земеделеца Спас Панчев за напускане на парламентарната група на „червените“ Мерджанов смята, че това се дължи на факта, че напоследък ръководството на партията не говори открито и честно с коалиционните партньори.

„Напоследък стилът на ръководството на Нинова доста озадачава и е доста неприемлив, тъй като се игнорира ролята на Националния съвет… След президентските избори аз до този момент не виждам обединителни действия по отношение на партията, не виждам убедителни действия по отношение на правенето на политика вътре в партията. По този начин не можем да вървим към сваляне на правителството”, обясни Мерджанов.

„Напускането на Спас Панчев е заради необмислената политика. В БСП понякога изпадаме в плен на заблуждението, че ако се явим сами постигаме по-добри резултати. Ако нямаме обединение в ляво, ние няма как да се справим с Борисов“, убеден е ексдепутатът.

Вторият вот на недоверие към кабинета „Борисов 3”, внесен от БСП, не беше добре подготвен – темата не беше добре подбрана, не се чу мнението на експертите в партията, смята Мерджанов. За първи път дебатите по вота бяха по-малко от два часа, остана неоползотворено време на опозицията, коментира той.