Спас Панчев: С новото ръководство на БСП не успяхме да се разберем

Политика

26-06-2018, 08:27

Снимка:

bTV

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БСП остава с двама депутати по-малко

Те неглижират коалиционните си партньори, заяви депутатът

„С новото ръководство на партията не успяхме да се разберем, те неглижират коалиционните си партньори“. Това обяви лидерът на партия Земеделски съюз „Александър Стамболийски” Спас Панчев пред Btv.
От вчера „БСП за България“ не е в коалиция със ЗС "Александър Стамболийски". Така БСП остана с двама депутати по-малко - Спас Панчев и Димитър Георгиев. Земеделците обаче възнамеряват да останат в НС като независими депутати.
Панчев заяви, че подозира, че отношението на лидера на БСП Корнелия Нинова към неговата партия е свързано с факта, че навремето тя го е сменила в борда на „Техноимпекс”. Той отказа да коментира приватизацията на дружеството, в която е участвала Нинова. Намекна обаче, че тя се е опитвала да се бърка в неговата партия и е настоявала Панчев да бъде сменен като лидер, защото е стар.
Панчев обвини БСП, че не е обсъждала важните въпроси на коалиционен съвет с партньорските партии. Не били обсъждани и мотивите за вота на недоверие към кабинета, под които Панчев трябвало да се подпише. Подписал съм се под документа за вота на недоверие и ще го подкрепя, уточни Спас Панчев.