Обещава ли БСП места в евролистата на „БСП-Младежи 2“ ако клатят сектора?

Според запознати Лили Еленкова ще е кандидат-евродепутат от БСП в замяна на услугата

Има договорка между Европейския младежки форум (ЕМФ)  и българската му структура Национален младежки форум (НМФ), разкриват вътрешни хора. Целта от една страна е високопоставени български представители да получат места в листите на БСП за догодина. А от друга –  лидерът на евромладежката организация Луис Алварадо да покаже активност в края на мандата си.

Самият Алварадо вчера отрече пред БТВ да се бори отново за председателското място.

„Европейският младежки форум има демократична структура, която не ми позволява да се кандидатирам отново. Аз няма да се явя повторно на избори. Говорих, защото така беше правилно”, заяви той.

Според запознати обаче това не е точно такаи подобен опит все пак ще има. А с действащата кампания срещу проведената в София конференция той постига две цели едновременно – показва как защитава младежките позиции и си гарантира подкрепата на българския клон.

А Националният младежки форум, за който открито се говори като поддържаща допълнителна младежка организация на БСП, преследват съвсем различни цели при акцията. Според запознати на техния неформален лидер Лили Еленкова е било дадено обещание да е кандидат-евродепутат от БСП в замяна на услугата.

Самата Еленкова отдавна не е начело на НМФ, но задкулисно продължава да движи организацията чрез свои хора в ръководството и. Неин верен човек например е зам.-председателят Райчо Райчев.