Национален младежки форум – „тайното“ второ Младежко БСП

Обещали им постове след Евроизбори 2019, за да очернят европредседателството?

Т.нар. Национален младежки форум (НМФ), който се опитва да саботира постигнатото от правителството на Бойко Борисов в сектор „Младеж”, действа под диктовката на БСП и лично на лидерката Корнелия Нинова, научи „България утре“ от свои източници в  младежкия сектор. С последните си действия от левицата опитват да върнат монопола в сектор „Младеж“ на непризнатата от неправителствения сектор организация НМФ.

Говори се и за обещани постове на Евроизбори 2019, ако са достатъчно старателни в усилията си да очернят Председателството.

Ясните връзки между двете структури лъснаха и на днешната редовна пресконференция на БСП. От името на НМФ се изказа Николай Бериевски от БСП-Младежи.

„Дори не се даде дума на младите хора изобщо. Млади хора от цяла Европа станаха статисти в спектакъла на правителството ни. МГЕРБ да не пишат позиции, а да имат достойнството да се извинят“, заяви той в компанията на Мина Кутева и Георги Свиленски. 

Самият Национален младежки форум спокойно може да мине за допълнителна втора младежка организация на БСП. Връзките между участниците в НМФ и „социалистите“ са съвсем явни. Част от ръководството на структурата е дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутeва. Тя съвсем официално е и в редиците на младите социалисти. За нея от сайта на официалната младежка структура на БСП излиза следната информация:

„Завършила е Първа английска езикова гимназия в София през 2015 г. В момента е студент в СУ „Св. Климент Охридски“. От 2015 г. – член на Студентски съвет към СУ „Св. Климент Охридски“. Секретар на Младежкото обединение в БСП с ресор “Образование, студенти, медии”.

Бившият председател на НМФ и настоящ кукловод на структурата пък е Лили Еленкова. Тя е сестра на депутата от 42-то НС Станислав Владимиров. Той е председател на областния съвет на БСП в Перник и води листата на социалистите в областта на последните парлемантарни избори през 2017 г. Братът обаче дори не е единствената „червена“ връзка на Еленкова. Тя и брат и са племенници на дългогодишния лидер на „столетницата“ в Перник Ненко Темелков, който по наследствена линия е предал поста на Владимиров.