Лидерът на Младежи-ГЕРБ и доброволка срещу лъжите за Младежката конференция

Политика

24-04-2018, 20:20

Снимка:

Министерство на българското Председателство на Съвета на ЕС

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национален младежки форум – „тайното“ второ Младежко БСП

ММС категорично опроверга неверни информации за най-голямото младежко събитие

Георг Георгиев: Припокриването на позициите на Националния младежки форум и МБСП будят доста въпросителни

„Поредната лъжа“. Така Георг Георгиев – председател на младежката организация на ГЕРБ и зам.-министър на външните работи, определи твърденията, че делегатите на младежката конференция в София не са били оставени да се изказват.

Припокриването на позициите на Националния младежки форум и младежката организация на БСП будят доста въпросителни, коментира младият политик пред БТВ.

Трябва малко по-внимателно да се гледа ситуацията, която се създаде около едно прекрасно организирано събитие. Явно успехът не може да бъде простен от страна на опозицията. Защо опозицията ще ме питате, като обвинението тръгна от страна на Европейския младежки форум? Дори да оставим настрана това, че председателят на този форум очевидно е подел своята предизборна кампания?

То тогава ще трябва да попитам – дали той е излязъл с тази декларация в замяна гаранция от Националния младежки форум, че ще бъде подкрепен за нов мандат? И в качеството на какъв изобщо се изказва, като е посетил само заключителния панел?“, попита Георгиев.

А младежкият лидер на ГЕРБ има и друг въпрос в същата връзка: „Дали е обещано на Лили Еленкова от българската структура да е кандидат евродепутат от БСП догодина във връзка с нейните активности?“ 

Според Георг Георгиев говорителите срещу проведената преди дни Европейска младежка конференция си служат с изопачаване на фактите и неистини, за да докажат несъществуващи обстоятелства. Като например твърденията, че организаторите от Министерството на младежта и спорта са изпращали SMS-и с призиви да се аплодира премиера.

Доброволка пред БТВ: Не работя с ММС, кандидатствах по обява във Фейсбук

Вилислава Методиева е била доброволка на форума. Тя разказва, че е обидена от всичко, което се излива в медиите, защото тя и останалите като нея дали 4 денонощия за каузата – за да покажат, че са „борбени и млади българи“.

„Не работя в Министерството на младежта и спорта, бях избрана като доброволец след като кандидатствах по обява във Фейсбук. Участвах с мотивационно писмо и се присъединих като доброволец към Конференцията“, разказва момичето как е било одобрена да помага на форума.

„Ние като доброволци имахме неформален чат, който използвахме, за да си подпомагаме в координацията. Станах и аплодирах Борисов и всички други участници. Имаше съобщение в чата на доброволците, но го направих по свой собствен избор. Живеем в демократично общество и сами решаваме дали да станем от уважение към личностите или да останем седнали. Аз съм доброволец и мога сама да вземе решение – станах, защото проявих уважение към лидера на нашата държава и това е моето мнение!“, заяви тя.

27-годишната Вилислава разказва, че е била за кратко време и в бара същата вечер. Танцьорки наистина се качили на сцената, но бързо били помолени да слязат от организаторите на събитието.

„А алкохолът беше в съвсем ограничено количество, абсолютно спекулации са – нямаше пияни младежи“, спомня си довроволката.

Създадохме нещо значимо, но измениха фокуса! Ние направихме нещо. Наистина НЕЩО! Поставихме 11 младежки цели, които да бъдат чути и продължени“, каза тя.