Българчетата завършиха с три победи на Източно-Европейското първенство

Надпреварата се проведе в Анталия

С три победи завърши участието на българските представители на втория турнир от Източно-Европейското първенство. Надпреварата до 14-годишна възраст се проведе в Анталия (Турция), а България беше представена от четирима тенисисти при юношите и девойките,съобщи БФ Тенис.

При юношите Виктор Марков ТК "Диана", гр.София загуби в спор за третото място с 1:6, 2:6 Андрей Недич от Босна Херцеговина.

Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив спечели пето място в крайното класиране. Радулов победи с 6:1, 6:3 Давид Тотикашвили от Грузия.

При девойките Йоанна Радулова ТК "Тракия СКЛАТ" спечели девето място. Българката победи с 6:2, 6:3 Оливия Грозаву от Молдова.

Емилия Любенова ТК "Ямбол 2005" спечели мача си без игра срещу Форта Морина от Косово и завърши на 15-то място.

Треньор на родните таланти е Николай Стойчев.

В рамките на две седмици състезателите до 14 год. участваха на два турнира от източноевропейското първенство. Лагера и турнирите в Анталия бяха част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участваха още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.