Виктор Марков се класира на полуфинал на Източно-Европейското първенство

Турнирът се провежда в Анталия

Виктор Марков е на полуфинал на втория турнир от Източно-Европейското  първенство,съобщи БФ тенис.
Надпреварата до 14-годишна възраст се провежда в Анталия (Турция). България е представена от четирима тенисисти при юношите и девойките.

При юношите Виктор Марков ТК "Диана", гр.София победи с 6:3, 2:6, 6:2 Чем Атланис от Турция. За място на финал Марков ще играе срещу поставеният под №2 Максим Казац от Молдова.         

Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив загуби на четвъртфиналите и ще продължи участието си за разпределение на местата от 5-то до 8-мо. Радулов падна в два сета от №5 в схемата Андрей Недич от Босна и Херцеговина.

При девойките Йоанна Радулова ТК "Тракия СКЛАТ" ще играе за разпределение на местата от 9-то до 12-то. Българката победи със 7:5, 6:2 Анастасия Кобидзе от Грузия.

Емилия Любенова ТК "Ямбол 2005" продължава за разпределение на местата от 13-то до 16-то. Любенова отстъпи с 4:6, 0:6 на Оливия Грозаво от Молдова.

Треньор на родните таланти е Николай Стойчев.

Състезателите до 14 год. участват на втори турнир от източноевропейското първенство. Лагера и турнирите в Анталия са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.