Виктор Марков ще играе за бронзов медал

Състезанието е за Източно-Европейското първенство

Виктор Марков спори за третото място на втория турнир от Източно-Европейското първенство. Надпреварата до 14-годишна възраст се провежда в Анталия (Турция). България е представена от четирима тенисисти при юношите и девойките.
При юношите Виктор Марков ТК "Диана", гр.София отстъпи на полуфиналите с 1:6, 2:6 на поставеният под №2 Максим Казак от Молдова. В спор за бронзовото отличие Марков ще играе срещу Андрей Недич от Босна Херцеговина,съобщи БФ Тенис.

Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив ще играе утре в спор за петото място. Радулов победи с 6:2, 6:3 Михайл Бровински от Молдова.

При девойките Йоанна Радулова ТК "Тракия СКЛАТ" ще играе за девето място. Днес българката победи без игра Бояна Никчевич от Черна гора.

Емилия Любенова ТК "Ямбол 2005" загуби в два сета от Амила Гуламович в спор за разпределение на местата от 13-то до 16-то.

Треньор на родните таланти е Николай Стойчев.

Състезателите до 14 год. участват на втори турнир от източноевропейското първенство. Лагера и турнирите в Анталия са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.