Асоциация „Докосни дъгата" събира деца от цялата страна с музиканти, певци и футболисти по случай Световния ден на диабета - bulgaria.utre.bg

Асоциация „Докосни дъгата" събира деца от цялата страна с музиканти, певци и футболисти по случай Световния ден на диабета

13 ноември 2017, 09:53 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Асоциация „Докосни дъгата"

Събитието ще се състои във Велико Търново

На 14 ноември – Световния ден за борба с  диабета, Асоциация „Докосни дъгата“ среща деца от цялата страна с музиканти, певци и футболисти. Домакини на срещата са учениците и учителите от Старопрестолната гимназия по икономика. Гости на тържеството ще бъдат кметът на Велико Търново и председател на УС на НСОРБ Даниел Панов, главният секретар на Министерството на младежта и спорта Асен Марков, Йордан Петков, треньор на младежкия отбор на ФК Левски, Александър Славков - президент на Българската федерация Шотокан карате-До, президент на карате клуб ИПОН,  Влади Попов директор на Спортна академия „Ивелин Попов“, Дули и Муден от РДМК.

ФК Левски ще представи клип в подкрепа на децата и младежите с диабет, където Капитанът на Левски ще се  обърне  към всички българи.

„Най-хубавото е участието на децата, които на 14 ноември завършват кампанията за събиране на средства за инсулинова помпа за дете на година и два месеца  от диабетния център във Варна. Кампания, започната от Тихомир Петров - вече дванадесетокласник, едно от първите деца в диабетните ни лагери“, казва д-р Денислава Ангелова, председател на Асоциация „Докосни дъгата“.

На тръгване всички ще пуснат сини балони като знак на свободата  за децата с диабет.

По-късно през деня Царевец и Национален стадион „Васил Левски“ ще светнат в синьо в знак на подкрепа към хората с диабет в България.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета