Асоциация "Докосни дъгата" и ПФК "Левски" сбъдват мечтите на деца с диабет - bulgaria.utre.bg

Асоциация "Докосни дъгата" и ПФК "Левски" сбъдват мечтите на деца с диабет

25 август 2017, 19:18 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    Асоциация "Докосни дъгата"

    Д-р Денислава Ангелова, главният методист на клуба Нестор Юруков, Христо Кавракиров - бащата на Божидар, Даниел Боримиров и треньорът Краси Петров с малкия талант

Талантливи малчугани получават шанс да тренират в школата на "сините"

Мечтите се сбъдват, стига никога да не спираш да вярваш. В това се убеди 14-годишният Божидар Кавракиров от Кърджали. Момчето е първият младеж, който ще тренира в школата на Левски, като част от споразумението между футболния клуб и Асоциация "Докосни дъгата".

Припомняме, че на националния детски диабетен лагер "Докосни дъгата", провел се преди броени дни, Даниел Боримиров и Йордан Петков проведоха тренировка с малчуганите. Със силно желание и амбиция се открои именно Божидар от Кърджали. На 4 септември той ще има страхотния шанс да се срещне с останалите младежи на "Герена" и да покаже уменията си на футболното игрище. 

Изборът на Божидар не е случаен, тъй като футболът му е в кръвта, а първите си стъпки е направил в школата на Арда 1924 (Кърджали).

"Възможността, която ми дава Даниел Боримиров да тренирам в школата на "Левски" е моя сбъдната вече мечта. Надявам се, че един ден ще облека екипа на "сините" с първия отбор. Очаквам с нетърпение първата тренировка с Краси Петров и фланелката на Левски", сподели развълнуваният Божидар.

Радостта на талантливото момче споделя и учредителката на асоциация "Докосни дъгата" д-р Денислава Ангелова. 

"Видях в очите на Божидар радост, нетърпение, сила. Диабетът не е пречка да сбъдваме мечтите си!", отбелязва тя. 

Според споразумението между ПФК "Левски" и асоциация "Докосни дъгата" годишно две деца ще се включват в програмата. Така от следващата седмица на "Герена" ще пристигне още едно дете. Това е 6-годишната Мирела Звездова от Девин.

"Благодаря на ПФК "Левски" за възможността, за човечността, за професионализма. Клубът приема в голямото си семейство Божидар и Мирела и ние всички сме горди и щастливи! Не мога да опиша вълнението, което предизвика новината сред нашите деца!", допълва д-р Денислава Ангелова.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета