Министър Радев с изненадваща проверка на турската граница - bulgaria.utre.bg

Министър Радев с изненадваща проверка на турската граница

05 юни 2017, 09:13 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    bnt.bg/ кадър

Системата за наблюдение трябва да бъде подобрена и поддържана

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев с изненадваща инспекция на границата с Турция в района на Средец и граничния пункт Малко Търново, съобщава БНТ. Това е един от най-натоварените участъци по граничната бразда.

"Тази ситуация вчера с непълнолетния шофьор, който уби 10 мигранти при катастрофа, провокира отиването ми на границата, бяхме там, гледахме оградата, показах им как минават, откъде минават. Оградата навсякъде е изградена, те прескачат, режат с флексове. Ние я зашиваме и така. Системата за наблюдение трябва да бъде подобрена и поддържана", обясни Радев. Той добави, че момчето е жертва на тези, които са го използвали най-вероятно за намалената наказателна отговорност поради непълнолетието му.

"Много хора казват, добре де имаме ограда, защо не ги спряхме? Ето, тези са минали над оградата, не през нея, влиза се в гората навътре и очакваме резултата, че ще ги хванат. Очевидно това е някакъв канал, за да наемат това момче, което е на 16. Той не е спал, срещу 1000 лв. Трябва да намерим чий е микрубусът, кой го е наел", каза още той.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика